Formulir Kontak

Nama

Email *

Pesan *

Cari Blog Ini

Folkhoegskolans Tomas Rosengren Pa Riksmoetets Oeppnande

Folkhögskolans Tomas Rosengren på riksmötets öppnande

Tisdagen den 3 oktober var Folkhögskolans rektor Tomas Rosengren inbjuden som representant för folkbildningen på riksmötets öppnande.

Riksmötets öppnande är ett årligt evenemang som markerar starten på riksdagens arbete. Öppnandet äger rum i Rikssalen på Stockholms slott och leds av talmannen. Till årets öppnande var folkbildningen inbjuden att delta genom Folkhögskolans rektor Tomas Rosengren.

I sitt tal tog talmannen Andreas Norlén upp folkbildningens betydelse för demokratin.
– Folkbildningen är en grundsten i vår demokrati, sade han. Den ger medborgarna möjlighet att ta del av kunskap och att utveckla sina förmågor. Det är viktigt för att alla ska kunna delta i samhällsutvecklingen och ta ansvar för sitt eget liv.

Tomas Rosengren välkomnade talmannens ord och betonade folkbildningens roll i ett föränderligt samhälle.
– Folkbildningen är en viktig aktör i att skapa ett inkluderande samhälle där alla har möjlighet att delta och bidra, sade han.

Folkhögskolans närvaro vid riksmötets öppnande är ett viktigt erkännande av folkbildningens betydelse för det svenska samhället. Folkbildningen är en del av det demokratiska systemet och bidrar till att stärka demokratin genom att ge medborgarna möjlighet till kunskap, personlig utveckling och ökad delaktighet i samhället.


Komentar